Rhinen

Belgien, søndag d. 20 Maj 2018

Holland var ikke noget at skrive hjem om.. Meget mindede om den danske natur, som selvfølgelig også er fin, men ikke særlig interessant. Man kan vist godt kalde det et landbrugs land. Vandvejen bar også præg af, at her var det de store erhvervsfartøjer der havde det første og sidste ord! Fortøjningsmulighederne var heller ikke så charmerende som i Tyskland. Det tog os to dage fra vi kom ind i Holland til vi nåede Belgien, så det vil sige, at vi nu sejler på Meuse, som går videre ned gennem Frankrig.

Her i Belgien har det første halvandet døgn også båret præg af, at det altså er de store skibe som bestemmer. Igen har vi haft en lidt for vild oplevelse med en flodpram, hvor vi nær var blevet spulet omkring. Vi havde lagt til foran en sluse i går aftes og en flodpram lægger til 15 m. foran os. Når en pram lægger til, fortøjer de i stævnen og lukker helt op for motoren, for at få bagenden med ind(info: en flodpram i den størrelse vejer 1200-1800 tons. Bonusinfo: en blåhval vejer ca. 100 tons) Når en lille sejlbåd som One Planet så ligger 15 m. bagved, føles det lidt som en river rafting man ikke har bedt om at komme ud på! Malte og Lars råbte han skulle slukke for motoren, men han lyttede slet ikke og stod bare og gloede på sin telefon. Først efter 5 minutter slukkede han for motoren. Heldigvis var Malte super duper og aflastede vores forfortøjning. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis den var sprunget..

Vejret har været dejligt, så igen har vi haft gang i grillen. Vi ligger i en by der hedder Namür og har været på en lang aften gåtur langs kanalen og oppe at se en gammel borg på toppen af byen. Belgien er rigtig smuk med en masse gamle bygninger, dog har langt de fleste stilladser sat op, som ikke ligefrem pynter en bygning, men ser man bort fra det, så er her super hyggeligt. Vi fik i alt 10 km. i benene og det må siges at være tiltrængt, når man befinder sig så få timer på fast grund, som vi har gjort de sidste mange dage.

Ruten ned gennem Frankrig måtte vi i sidste weekend erkende skulle laves om. En af de kanaler vi skal igennem er under renovering, men det er tæt på at være håbløst at finde den rette information på nettet og dem vi skal finde information hos er ikke de nemmeste at kommunikere med, da det (åbenbart) ikke er mange franskmænd, som taler engelsk. Heldigvis kan Lars dog godt begå sig på fransk, men jeg fornemmer, at han ind imellem skal lede langt tilbage efter ordene, haha. 😀 img_20180520_182537img_20180520_200342img_20180520_131449

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rhinen