Ørnen er landet - og fløj igen

Merry Xmas!

Så kom julen, og vi er tilbage i Melbourne for at fejre den sammen med min familie. Formiddag-eftermiddag har vi brugt på stranden, da det har været 30 grader og høj solskin. Det var vores første strandtur siden vi er kommet til Aus. Hen ad eftermiddagen tog vi hjem og huset blev fuld af mennesker kl 17. Jeg tror, vi har været 30 i alt. Wow!

Traditionerne er ret danske, men stadig helt anderledes end vi er vant til. Først og fremmest er julehumøret langt, langt væk, da det jo er sommer. Det hører altså bare slet ikke julen til! Ligeledes er der heller ingen ‘jingle bells’ eller Mc Einar i radioen, og det er jo ellers noget vi er vant til at blive bombarderet med hjemme! Dog har vi fået en masse godt at spise. Vi startede med en stor gang pil-selv rejer på terrassen og derefter spiste vi lækker dansk/aussie julemad. Hen ad aftenen var der dessert bestående af risalamande som jeg lavede i morges sammen med Peter og to kager, som Peters søster havde bagt. Mums, slet ikke dårligt. En ting der er meget anderledes er også, at man ikke rigtig spiser sammen. Nogle sidder ude på terrassen, andre indenfor ved spisebord, nogle ved sofabordet og andre i den anden stue. Sådan er det også nødt til at være, når der er så mange mennesker, men det er på ingen måde den samme, rolige julemiddag som vi er vant til hjemmefra. Det er uformelt, men stadig hyggeligt, som havde det været et grill party.

Vi fik glaseret hamburgerryg, flæskesteg, rullesteg(?), brune kartofler, flødekartofler, ovn agte kartofler og grøntsager, blomkål i flødesovs, frikadeller, brun sovs, agurkesalat, rødkål mv.

Snaps og andre danske råvarer som marmelade og sild køber Peter i den svenske kirke.

 

Gaver kom som det sidste. Ingen dans om juletræ, for der var ikke noget. 30 mennesker om et juletræ ville også have været lidt for crowded. Hver mand pakker sine gaver op, og der var ikke rigtig nogen strategi for, hvem der delte ud, det var vist bare lidt tilfældigt. Malte og jeg fik også julegaver. Vi fik lidt chokolade og så har vi fået pakker fra familien vi arbejdede hos på farmen. Malte fik et par uldsokker, højest sansynligt uld fra egne får og jeg fik en australsk håndcreme som dufter rigtig dejligt. Niels, min fætter, hsr givet os et gavekort til en oplevelse mens vi er her, så nu skal vi bare have fundet ud af, om vi vil have adrenalin rush fra bungee jump, skydiving eller noget andet sjovt. 😀

Så alt i alt en meget utraditionel traditionel dansk jul her i Patterson Lakes. Det har været rigtig sjovt og anderledes, og det er jo også lidt det vi leder efter i vores rejse; nemlig at prøve nogle nye ting og få nogle særlige oplevelser.

Vi planlægger at tage tilbage til farmen igen inden så længe, præcis hvornår ved vi ikke. Vi blev så glade for at være der, både for omgivelser, arbejdsopgaver og ikke mindst menneskerne, at vi begge var enige om vi godt ville tilbyde dem at komme tilbage igen efter jul. Det var de super glade for og har flere gange sagt, at vi hjertens gerne måtte blive et helt år! “You can’t just leave us, now you’re a part of this.” Det er altid rart at føle sig velkommen, og det gør vi virkelig der. Så tilbage til farm life fra 06 morgen til 21 aften!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ørnen er landet - og fløj igen