Nyt fra Sydfrankrig

Land i sigte

Vi er ankommet til Menorca. Første havsejlads med sejl oppe er nu (vel)overstået. Vi forlod Pt. St. Louis lørdag eftermiddag og 50 timer senere var vi fremme på Menorca. Det var en smuk tur herned; det smukkeste, dybblå hav, delfiner, solskin og ok sejlvejr. Det siges, at man i Middelhavet sejler en del for motor, for enten er der vind eller også slet ingen. Vi oplevede lidt begge dele. Først meget vind, så ingen, så lidt vind igen, så ingen vind… Sådan skiftede det op og ned. Vi har haft alt fra 1,5 m/s til vind på 10/12 m/s.

De første delfiner kom springende op af vandet lørdag morgen kl 06:40. De fulgte os i kølvandet og svømmede om båden i cirka 10 minutters tid inden de igen måtte videre. Senere har vi set andre flokke på 2-5 delfiner komme svømmende. Det var en særlig oplevelse at være så langt fra land og se nogle af de dyr, som lever i det store Middelhav. Vandet var så blåt og så klart, at det var helt tydeligt at se dem når de kom tæt på os og svømmede langs båden. Sådanne oplevelser håber jeg vi får mange flere af!

Jeg led desværre af søsyge på cirka 80% af turen herned. Pyha hvor har jeg haft det skidt. Forfærdeligt ondt i hovedet og en væmmelig kvalme. Helt som tømmermænd når de er værst. Det der virkede aller bedst var at sove det væk. Lars lavede også en kop te til mig lavet på revet ingefær, for det fortalte Maltes farmor os skulle hjælpe på søsyge. Det gjorde det desværre ikke i denne omgang, så nu vil jeg forsøge at forebygge ved at spise lidt ingefær hver dag.

Vi ligger i en stor bugt, Fornells, på den nordlige side af øen. I morgen har vi planer om at komme ind på land, snøre vandreskoene og så få lidt kilometer i benene. Det trænger vi vist alle til.

Langt om længe er vi endelig kommet på havet. Det er skønt, med og uden søsyge(jeg foretrækker uden) men vi er af sted, og det er så fedt!

Skipper holder nøje øje med sejlene 😉

Mega optur over at sejle i Middelhavet!

Malte helt udmattet efter en nat uden søvn. ZzZZZz

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt fra Sydfrankrig